Λικέρ Κανέλα "Θαλλώ"
Συστατικά: Κονιάκ, Καστανή Ζάχαρη, Κανέλα, Πορτοκάλι.ΣΥΝΤΑΓΗ
700ml κονιάκ
180 γρ. καστανή ζάχαρη
χυμός μισού πορτοκαλιού
φλούδες ενός πορτοκαλιού
5 ξυλάκια κανέλας (ή παραπάνω κατά προτίμηση)
Διαλύουμε την ζάχαρη σε ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπουκάλι ή γυάλα, το κλείνουμε και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4 εβδομάδες.
Αν χρειάζεται - αν δούμε δλδ ότι η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί καλά και κάθεται στο μπουκάλι - ανακινούμε.
Το δοκιμάζουμε κι αναλόγως προσθέτουμε κι άλλη διαλυμένη ζάχαρη ή σκέτο νερό - αν χρειάζεται.
Φιλτράρουμε με ψιλό τουλπάνι και φυλάμε σε μπουκάλια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπουκάλι ή γυάλα, το κλείνουμε και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος για 4 εβδομάδες.
Αν χρειάζεται - αν δούμε δλδ ότι η ζάχαρη δεν έχει διαλυθεί καλά και κάθεται στο μπουκάλι - ανακινούμε.
Το δοκιμάζουμε κι αναλόγως προσθέτουμε κι άλλη διαλυμένη ζάχαρη ή σκέτο νερό - αν χρειάζεται.
Φιλτράρουμε με ψιλό τουλπάνι και φυλάμε σε μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου