Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Ουζοκούλουρα


Συστατικά : αλεύρι, ούζο, ζάχαρη, λάδι. 


Παραδοσιακή συνταγή της Κορινθίας.

Υλικά 

1 κιλό αλεύρι
300 γραμ. ούζο
1 ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές λάδι
1 ουγκιά αμμωνία σκόνη
Σημείωση : Η ουγκιά είναι περίπου 28 γραμμάρια.
 

Εκτέλεση

Τρίβετε το αλεύρι με το λάδι. Ζεσταίνετε ελαφρά το ούζο και διαλύετε μέσα σε αυτό την αμμωνία και την ζάχαρη. Ρίχνετε το διάλυμα στο αλεύρι και ζυμώνετε καλά μέχρι να μαλακώσει η ζύμη και να κάνει φουσκάλες. Πλάθετε μεγάλα κουλούρια και πιέζετε τα χέρια σας ώστε το ζυμάρι να σχηματίζει κόμπους ανάμεσα από τα δάχτυλα σας. Γίνονται αφράτα και παίρνουν λευκό χρώμα. 


Πηγή: Ημερολόγιο με 209 παραδοσιακές συνταγές του τόπου μας και 365 φράσεις, επιμέλεια Λένα Σαββίδη, Ερμής, 1988.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου