Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Δημητριακά & Μπάρες Δημητριακών "Θαλλώ"



MΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ "ΘΑΛΛΩ"  

Συστατικά : Δημητριακά ολικής αλέσεως, Νιφάδες καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη, Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι, Καρύδια, Σταφίδες, Μήλο, Πορτοκάλι, Κανέλα, Αλάτι, Σοκολάτα μαύρη. 

Υλικά: 

100γρ. ταχίνι 
150-200γρ. μέλι 
Ξύσμα και χυμό ενός πορτοκαλιού 
Ξύσμα ενός μήλου 
1 κουτ.γλ. κανέλα 
Ελάχιστο αλάτι 
400γρ. βρώμη 
100γρ.καρύδια 
100γρ.σταφίδες 
Κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας. 


 Εκτέλεση : 
-Αλέθουμε τα δημητριακά ολικής και τις νιφάδες καλαμποκιού, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν τα πολτοποιούμε. -Τοποθετούμε σε μπολ τα υγρά υλικά μαζί με το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. 
-Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
-Εν συνεχεία προσθέτουμε τα δημητριακά. Εάν είναι αραιό το μείγμα προσθέτουμε περισσότερη βρώμη. 
-Θρυμματίζουμε τους ξηρούς καρπούς και τους προσθέτουμε στο μείγμα. 
-Τέλος, βάζουμε το τρίμα του μήλου και αλείφουμε την φόρμα ψησίματος με λίγο λάδι ή τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. 
-Πλάθουμε το μείγμα έως ότου γίνει συμπαγές. 
-Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
 Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα και περιχύνουμε τις μπάρες.



ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ "ΘΑΛΛΩ" 

Συστατικά : Δημητριακά ολικής αλέσεως, νιφάδες καλαμποκιού χωρίς ζάχαρη, Βρώμη, Μέλι, Ταχίνι, Πορτοκάλι, Κανέλα, Αλάτι, Φουντούκια, Κράνα, Μαύρη σοκολάτα. 

Υλικά: 

300 γρ. βρώμη 
250 μέλι 
150 ταχίνι 
1 κουτ.γλ .κανέλα 
Ελάχιστο αλάτι 
100 γρ. αποξηραμένα κράνα
150 γρ. μαύρη σοκολάτα 


Εκτέλεση : 
-Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά στοιχεία μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε
-Θρυμματίζουμε τα δημητριακά σε ένα δεύτερο μπολ 
-Βάζουμε τα μυρωδικά
-Τεμαχίζουμε τους ξηρούς καρπούς και την σοκολάτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε βρώμη 
-Λαδώνουμε την φόρμα ψησίματος ή βάζουμε λαδόκολλα και συμπιέζουμε το μείγμα 
-Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς 
-Βγάζουμε την φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το σπάμε με τα χέρια μας
-Συσκευάζουμε και κλείνουμε καλά το σακουλάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου