Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κουλουράκια κανέλλας


Κουλουράκια Κανέλας "Θαλλώ"

Συστατικά: Αλεύρι Γοχ, Αλεύρι Ολ. Αλεσης, Κανέλλα, Γαρύφαλλο, Μοσχοκάρυδο, Ζάχαρη, Σπορέλαιο, Κονιάκ, Πορτοκάλι.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι
1 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα
2 κουτ.γλ. baking powder
1,5 κουτ. κανέλλα
1/4 κουτ. γαρύφαλλο
1/4 κουτ. μοσχοκάρυδο
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ
1/2 κούπας χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού 

- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το baking powder, την σόδα, την κανέλλα και τα μπαχαρικά. 
- Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτοντας το κονιάκ, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. 
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε. 
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη, να μην κολλά στα χέρια· αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα ή αν είναι λαδερό λίγο αλεύρι. 
- Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου